Mjölkfritt är också bra. Det funkar, E har inte längre magknip. Men ikväll fick vi en ask fina chokladpraliner som jag råkade läsa innehållsförteckningen på innan jag hann kasta mig över den. Han ligger och knirpar och knorpar små söta bebisljud i sömnen och jag slits mellan lusten till frosseri och moderskärleken. "Duc d'O Praliner Kakaohalt: 26 % (vit), 33 % (mjölk), 54 % (mörk) Produktionsland: Belgien
Karakär: En vacker presentask med belgiska praliner.
Innehåll: socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, hasselnötter, raff. hydr. kokosolja, mandel,grädde, vattenfritt mjölkfett, alkohol, smör,sojalecitin, pistage, smakämnen."
Svärord svärord mjölkpulver, med mera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
En holländska kollega/kund gav mig en ask belgiska praliner och sa att man kan spara dem i grönsakslådan i kylen, där håller de sig bäst. Eftersom jag inte har någon grönsakslåda fick de tillbringa två dagar i rumstemperatur med mig och mina kolleger och hux flux fanns det inga praliner mer. De hade nog räckt längre om de sugit upp odefinierade lök- och paprikadofter.
Mitt förslag är att du tar en och ser vad som händer. Funkar det kan du ta en pralin varje kväll som belöning för dagens goda insatser. Funkar det inte får du hitta något annat uppiggande. Yogite med choklad- och kryddsmak kanske?
Jag menar alltså att om det är fina praliner så är knappast mjölkpulver en dominerande ingrediens. Välj de mörkaste i asken om du vill prova.
Jag tog två mörka som mest bestod av raff.hydr.kokosolja, alkohol och smakämnen.
Skicka en kommentar