31 augusti 2008

I lunchlådan

Jag har blivit bättre på att laga mat under hemmafruperioden. Får jag säga det själv blir det numera nästan alltid godare än lunchrestaurang-gott. Kvällens storkok av lammgryta skulle jag värdera till 129kr/portionen smakmässigt... En improviserad svensk lamm Garam Masala med röda linser, lök, vitkål, morötter, vin, grädde, kryddor och grekfarmorns sultanrussin. Till ett inköpspris av 49kr/kg för lammbitar med ben, 5:90kr/kg för säsongens grönsaker och lite slattar ur skafferi och kyl. Vad är din lunch värd?

1 kommentar:

Jörel sa...

Dagens lunch: specialimporterad pasta från Italien (tydligen finns den här speciella varianten inte i Bryssel) med köttfärssås gjord på lammfärs, tomatpuré och hemodlad basilika. En saftig skiva specialimportad västerbottensost ovanpå.

Smakvärde... Lyckligtvis högre än inköpsvärdet, men kanske tyvärr lägre än affektionsvärdet.