Förra helgen hade vi besök av den allra yngsta lilla kusinen och hennes mamma, och för att fira det lagade jag till en middag ur en ICA Buffé som flöt omkring i köket. Bildligt talat alltså. Det blev så ovanligt och gott och när jag tänker på hur det smakade blir jag så väldigt sugen igen. Jag har bjudit hem mina närmaste kolleger på middag och då har jag tänkt upprepa det hela. De kommer den 27:e, och jag vet inte om jag kan hålla mig till dess eller om jag måste laga en liten portion bara för mig själv som uppvärmning.
Receptet kommer från ICA Buffé och det innehåller flera överraskande moment och smakbrytningar.
Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad.
Hos ICA kan man också lära sig allt om Nooroz, men det känns inte riktigt autentiskt. Var är guldfisken? Det är kanske den som varierar från region till region.
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
11 månader sedan
2 kommentarer:
Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad - där har vi Sverige bortom tvättstugelapparna!
Jag skriver detta utifrån ett land där man lagar Ordentlig mat. Rejäl och jättegod men framför allt, det är mat som har ett ordentligt namn och som lagas på ett speciellt sätt, och så har det alltid varit. Det finns spännande och knäppiga smakbrytningar, som köttfärslimpa som man äter med inlagda körsbär och bröd, men det uppfanns nog redan på medeltiden...
Det är roligt med den moderna svenska matkulturen som handlar så lite om hur det ska vara och så mycket om hur det skulle kunna vara... Även om det innebär att Milda produceras med jordgubbssmak eller som - urrk - måltidsersättning!
Det är en sida av Sverige att älska, men samtidigt kan man undra varför det aldrig publiceras recept på pepparrotskött utan en lång inledande piruett om att husmanskost minsann är trendigt igen och att det är sånt som kockarna själva äter när de har lunchpaus och vi andra sitter och petar i våra västerbottensgratinerade sushibitar med cashewnötter och smörslungade hallon.
Skicka en kommentar