28 november 2010

Mycket med det elektriska

Min laptop har lite dumheter för sig. Rätt vad det är tycker den att vissa program inte fungerar som de ska och stänger av dem. Den läser cd och dvd men lyckas sällan skriva några skivor själv. Den bråkar om jag vill uppdatera något och det börjar bli lite trångt på hårddisken, men just det ska jag inte lasta apparaten för.

Min telefon börjar också tappa sugen. Allt som oftast hittar den inte något nätverk och nödsamtal är det enda som erbjuds.

Det blir nog hårda paket i år, fast kanske inte förrän till mellandagsrean.

Min telefonstrategi har hittills varit att de ska vara små, billiga och gå att ringa med. I takt med att omgivningen börjar förse sig med smartare telefoner ökar suget efter något mer avancerat, och det där med inbyggd navigator är ju lockande för en som ska lära sig hitta i en ny stad.

Jag har vänner som köpt iPad och som nästan aldrig använder sina hemdatorer längre. Jag tycker iPaden är ett stycke fantastisk teknik, men jag ser inte riktigt var den passar in i min datoranvändning - den känns mer som en maskin för konsumtion än för produktion. Laptoppen jag har nu är lite för tung (särskilt transformatorn) för alla mina resor. När jag köpte min Sony Vaio för tre och ett halvt år sedan ville jag ha en större skärm för att kunna använda Adobepaketet (bildbehandling, layout, illustration, animationer etc) men det är sällan jag använder de programmen - det är ju vad jag gör på jobbet hela dagarna. Kanske kommer jag att vilja ägna mig åt sånt när jag får ändrade arbetsuppgifter, men om jag även i fortsättningen mest kommer att skriva räcker det med en mindre skärm.

Det blir en del grunnande framöver. Hur tänker ni om era maskinparker?

2 kommentarer:

  1. Jag kan rekommendera dig att köpa en smartphone, det är roligare än en dumphone. Jag tror att Iphone är roligare än Nokia men jag tycker att Nokia är helt OK...
    När det gäller datorer tycker jag fortfarande om min MacBook trots att den har ett mycket litet minne och är väldigt slö på Internet.
    Det är dock lite surt att batteriet har lagt av (den stod för länge utan ström när min sladd hade gått sönder) och nya batterier kostar skjortan. Så jag drömmer om en ny dator men det blir nog först nästa jul, typ...

    SvaraRadera
  2. Jag hade en smartphone och saknar den inte nu. Den jag har kan man göra mer med än jag gör, det räcker så. Hemma har jag en liten PC med begränsad skärm, vilket stör mig ibland när jag vill se mer, men den fungerar bra att skriva på, är lätt att bära. Jag har ändå aldrig med den när jag åker någonstans, men U brukar ta med den till sig...

    SvaraRadera