12 januari 2013

Halvfin mat med halvfinkulturella referenser

Blanda finstrimlad vitkål, bladpersilja, oregano och vitlök med olja, salt och peppar. Woka lätt. Som en vansinnig men inte sur variant av pizzasallad Ät som tillbehör till t ex mat. Eller annat, för att dra en populärkulturell referens (Klungan: Jag är en fågel nu). Vi åt en paj på kallrökt lax och spenat.
Fast här på bilden är salladen (fler populärkulturella referenser) sådär som Smeagol vill ha sin fisk; raw and rattling.

3 kommentarer:

Bodil sa...

Vi åt wokad lax med morotsslantar och vitkål. Med balsamvinäger, olja, honung och lite vatten på. Gott, frånsett att jag glömde salta och krydda. Men jag la på cashewnötter, som var salta. Wokat är inte alls dumt!

Jorun sa...

Hos oss blev det också lax, med jordnötssås, gurka och koriander. Och spagetti eftersom vi inte hade rätt sorts nudlar hemma.

Mrs Stenlund sa...

Hur hälsar man till er alla på den här bloggen undrar jag precis. Nåväl, jag försöker. Jag gillar er norrländska småmysiga, torra humor och alla era goda tankar - det är roligt att vara med på ett litet hörn av er familj. Just nu kommer jag prioritera bort mitt bloggliv ett tag, men först ville jag säga ett proper goodbye. Så. Goodbye kära ni! Ni rockar fett, eller vad man nu säger på 2010-talet./ulrika